středa 18. března 2015

Domácí ochucená másla

Ahoj všem,

představte si situaci, že jste pozvaní na narozeninovou oslavu, která se koná za dlouhou dobu a vy tak máte spoustu času vymyslet krásný a originální dárek. Ale nečekané události, jako je cestování, obstarávání grafů do práce a péče o kohokoli (děti, manžela, domácího mazlíčka) Vás svedou z cesty a najednou oslava klepe na dveře a vy žádný dárek nemáte. Co teď, co teď? Nemáte čas koupit něco online a z jakéhokoli důvodu nemáte ani čas ani náladu dojet do obchodu. Co ale doma máte jsou krásné skleněné nádobky, med, bylinky.. řešení na všechny Vaše problémy :).


Domácí ochucená másla, neuvěřitelně snadné a skvělý dárek, přísada do kuchyně. Vše co potřebujete máte doma. Níže jsou uvedené čtyři recepty na máslo s příchutí slaniny, medové máslo, citronové máslo a máslo červené víno.


CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1) Máslo s příchutí slaniny a Bourbonu

- 1 plátek syrové slaniny, jemně nasekané
- 1/2 šálku másla (pokojová teplota), nesolené
- 1 lžíce Bourbonu
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce hnědého cukru
- sůl

2) Medové máslo

- 1 lžíce medu
- 1/2 šálku másla (pokojová teplota), nesolené

3) Citronovo-koprové máslo

- 1/8 šálku čerstvého kopru
- 1 lžička mletého česneku
- 1/2 šálku másla (pokojová teplota), nesolené
- kůra z 1 citronu
- sůl a pepř

4) Máslo s příchutí červeného vína

- 1/2 šálku červeného vína
- 1 šalotka, jemně nasekaná
- 1/2 šálku másla (pokojová teplota), nesolené
- 1 hrst petrželky, jemně nasekané
- sůl a pepř


POKYNY:


1) Slaninové máslo

Osmahněte slaninu na mírném ohni v pánvičce asi 6 minut, vyjměte a zbavte přebytečného tuku papírovými ubrousky. Dejte slaninu, máslo, Bourbon, javorový sirup a cukr do misky, dochuťte solí a použijte vidličku k dobrému smíchání všech ingrediencí. Poté pevně uzavřete a dejte chladit.

2) Medové máslo 

Dejte med spolu s máslem do menší misky a použijte vidličku k dobrému promíchání ingrediencí. Pevně uzavřete a dejte chladit,

3) Citronovo-koprové máslo

Nakrájejte kopr a dejte ho spolu s česnekem a máslem do misky a pomocí vidličky dobře promíchejte. Přidejte citronovou kůru a trochu šťávy, dochuťte solí a pepřem. Pevně uzavřete a dejte vychladnout.

4) Máslo s příchutí červeného vína

V malém hrnci přiveďte k varu červené víno a šalotku a čekejte, než se víno skoro vše neodpaří. Dávejte pozor, aby se šalotka nepřipálila. Směs sundejte z ohně, dejte do misky a nechte vychladnout. Přidejte změklé máslo a petrželku a za pomocí vidličky vše promíchejte. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Pevně uzavřete a nechte vychladnout. 


Tak jak Vám chutná? :)

Příjemný den,

Verr. 


Žádné komentáře:

Okomentovat